Velthuizen hoopt na EK op Oranje

Stefan (sportfreak)

Piet Velthuizen behaalde vorige week zondag Europees voetbal met Vitesse. De doelman is blij met de prestatie en wil nu meer.

Vitesse was in de play-offs van de Eredivisie te sterk voor NEC en RKC Waalwijk. Hierdoor komt de club van eigenaar Merab Jordania volgend seizoen uit in de Europa League. Velthuizen droomt van meer. "De volgende stap wordt Champions League", zegt hij in NUsport. "Het is hartstikke zonde dat deze club zo lang niet in Europa heeft gespeeld. Vitesse is de top in wording. We krijgen straks een andere status. Ploegen gaan rekening houden met ons. Daar kun je op rekenen. Ik ben daar super benieuwd naar."

Velthuizen brak door onder de lat bij Vitesse en werd door bondscoach Bert van Marwijk meerdere malen opgeroepen voor Oranje. Na een mislukt avontuur bij Hercules Allicante keerde hij terug bij Vitesse, maar is hij uit beeld bij het Nederlands elftal. De doelman is vastberaden om zich terug bij Oranje te knokken. "Als ik straks met Vitesse in de top speel, waarom niet? Speel je Europees, dan kom je in aanmerking lijkt me? Roept hij me na het EK een keer op, dan zal ik er staan. Reken maar. En dan blijf ik er ook bij."