Ron Gilbert komt uit zijn grot

Pheno

SEGA heeft vandaag in samenwerking met de bekroonde en onafhankelijke ontwikkelaar Double Fine Productions het nieuwste avontuur onthuld dat is ontsproten uit de geest van Ron Gilbert: The Cave.

Volgens de makers is The Cave een avonturenspel dat zo vreemd en fascinerend is, dat je het alleen kunt omschrijven als vreemd en fascinerend. Ze geven aan dat als je van abseilen, speleologie en donkere rotsachtige spelonken houdt, je zult worden teleurgesteld! Daarna raak je geïntrigeerd. En verwonderd. En weer teleurgesteld, al is het maar voor even. Daarna opgelucht, geamuseerd, verbaasd, enthousiast en tevreden. In die volgorde. 

Nadat je een team van drie onwaarschijnlijke avonturiers, elk met hun eigen persoonlijkheid en vaardigheden, hebt samengesteld stuit je op allerlei vreemde plekken in de grot. Een ondergronds amusementspark, een middeleeuws kasteel stuit, en zelfs een volledig bewapende en lanceerklare ICBM inclusief kernkop.

"Terwijl SEGA doorgaat met het uitbouwen van haar digitale spelcatalogus, hebben wij onze uiterste best gedaan om originele avonturen te vinden die wij tot leven kunnen brengen. Zowel Ron als het team van Double Fine zijn ervaren en zeer creatief, en we zijn blij dat we de kans krijgen om samen aan The Cave te werken", aldus Haruki Satomi, Senior Vice President of Digital Business bij SEGA.

"Ik loop al jaren rond met het concept van The Cave, en toen zeiden de kleine stemmetjes in m’n hoofd dat het tijd was om het spel te gaan maken", vult Ron Gilbert aan. "Ik vind het geweldig om met de ongelooflijk getalenteerde mensen van Double Fine te mogen werken, en het is fantastisch dat het team bij SEGA gelooft in avonturengames en eigenzinnige ideeën.

Toen hem gevraagd werd naar commentaar, verklaarde The Cave: "Ze zeggen dat ik niet zo enthousiast ben over mensen die naar beneden klimmen, maar dat is niet waar. Helemaal niet waar". De grot vervolgt: "Maar ik zal een gniffel niet achterwege laten als iemand in de lava valt". The Cave gniffelt.

Was er al gezegd dat dit spel vreemd is? The Cave wordt begin 2013 als digitale download uitgebracht voor Xbox 360, PlayStation 3 en pc.