[EK Turnen] Ook Wammes stelt teleur

Peterselieman

Na Epke Zonderland heeft ook turner Jeffrey Wammes teleurgesteld in de kwalificaties voor de toestelfinales bij het EK in Montpellier. Hij zette op sprong een score van 15,166 punten neer en staat na een van de drie subdivisies vijfde. Een plaats bij de eerste acht is nodig voor het behalen van de eindstrijd.

Eerder op de dag faalde Zonderland op de ringen met een score van 12,933 waarmee hij kansloos is voor de finale. Zonderland en Wammes zijn in een strijd verwikkeld om een olympisch ticket. Zonderland heeft op rek vormbehoud getoond, Wammes op sprong. Beiden hadden met een goed resultaat de keuze van de technisch directeur van de KNGU kunnen beïnvloeden.

Ook voor de teamfinale maakt Nederland nauwelijks meer kans. De Oranjemannen staan zevende van de negen landen die in de eerste subdivisie in actie kwamen. De eerste acht landen na drie subdivisies turnen de eindstrijd.

Bart Deurloo, Zonderland en Yuri van Gelder maken nog goede kans op een toestelfinale. Deurloo (14,433 punten) staat voorlopig derde op het hoog rek. Zonderland deed het op de brug met gelijke leggers goed (derde met 14,866 punten). Van Gelder is vooralsnog tweede op ringen. De Brabander kwam tot een score van 15,183 punten.