'McLaren wil salaris Hamilton halveren'

Peterselieman

Het Formule 1-team McLaren zou wel eens de reden kunnen zijn dat Lewis Hamilton zijn contract bij de Britse renstal nog niet verlengd heeft. Het team uit Woking zegt de wereldkampioen van 2008 graag te willen behouden, maar zou volgens Blick zijn salaris wel willen halveren tot tien miljoen euro per jaar.

Hamilton is na een roerig 2011 dit seizoen weer in topvorm, maar moet nog een race winnen. Dat dit nog niet is gelukt ligt vooral aan McLaren dat tijdens de raceweekenden enkele malen op cruciale momenten fouten heeft gemaakt. "Ik ben niet gefrustreerd hierover. Het hoort bij het racen. Ik zou makkelijk gefrustreerd kunnen raken omdat ik een comfortabele leiding in het kampioenschap had kunnen hebben, maar dat is niet het geval," zei Hamilton die overigens niet onder de indruk van het aanbod van McLaren is.

"Ik wil het niet te snel roepen, maar er is iets veranderd en wat het ook is, het werkt. Het gaat in het leven een stuk beter nu en dat zorgt ervoor dat ik me veel beter op mijn werk kan richten."