[Upd] FC Groningen trekt vier nieuwe spelers aan

Peterselieman

FC Groningen heeft zich flink geroerd op de transfermarkt. De Noorderlingen hebben voor vandaag een spectaculaire persconferentie belegd waarin waarschijnlijk de komst van een drietal spelers bekend zal worden gemaakt.

De Gelderlander weet te melden dat Groningen Género Zeefuik van PSV los heeft geweekt en de 21-jarige aanvaller voor vier seizoenen vast heeft gelegd. Zeefuik speelde het afgelopen seizoen op huurbasis voor N.E.C. Nijmegen dat hem net als enkele andere clubs graag vast wilde leggen.

Ook zal Michael de Leeuw terugkeren naar Groningen. De middenvelder verhuisde een jaar geleden van SC Veendam naar De Graafschap, maar omdat dat team onlangs degradeerde uit de Eredivisie is hij voor enkele tonnen op te halen uit Doetinchem. Hij was voor de Gelderse ploeg topscorer met tien goals.

Van RKC Waalwijk zal Mitchell Schet overkomen. De 24-jarige vleugelaanvaller had in Waalwijk een aflopend contract. De bij Feyenoord opgeleide speler heeft hiermee twee seizoenen in Brabant gespeeld.

Update 16.10 uur

FC Groningen heeft vandaag op de persconferentie Michael de Leeuw, Mitchell Schet, Género Zeefuik en doelman Stefan van der Lei gepresenteerd. Zeefuik en Van der Lei ontbraken vanwege interlandverplichtingen.

Schet is door de Groningers voor drie jaar vastgelegd, terwijl De Leeuw net als Zeefuik de komende vier seizoenen in de Euroborg te bewonderen zal zijn. Jeugdspeler Van der Lei heeft een contract voor drie jaar getekend met de optie voor nog een seizoen.

Groningen had ook Jeroen Veldmate willen presenteren, maar de verdediger van Sparta Rotterdam had meer bedenktijd nodig. De 23-jarige Groninger speelde hiervoor tussen 2007 en 2011 al een aantal wedstrijden voor de Noorderlingen.