Académica verrast Sporting in bekerfinale

donroyco

Na Arjen Robben meldt ook Stijn Schaars zich met een kater bij Oranje. De middenvelder ging met Sporting CP onderuit in de bekerfinale tegen Académica (1-0). Sporting was de favoriet in de Portugese bekerfinale, maar met Schaars en Ricky van Wolfswinkel in de ploeg liet de formatie van Ricardo Sá Pinto zich verrassen door Académica.

De underdog kwam al in de derde minuut aan de leiding. Marinho kon ongehinderd binnenkoppen bij de tweede paal en bracht Académica in een zetel. Bij Sporting was men boos op de arbitrage omdat verdediger Anderson Polga geblesseerd om de grond lag toen Marinho zijn doelpunt maakte.

Sporting ging na de snelle achterstand op zoek naar doelpunten, maar de ploeg van Sá Pinto kon geen bres slaan in de defensie van Académica, dat stand hield in het restant van de finale. Schaars en Van Wolfswinkel, die de gehele wedstrijd speelde, konden niet het verschil maken voor Sporting.

De Portugese topclub had zich overigens al via de competitie geplaatst voor Europees voetbal. Het was voor Académica de tweede bekerzege in de historie. Liefst 73 jaar geleden won de ploeg voor het laatst de beker.