Pescara promoveert naar Serie A

Wessenator

Nadat Torino eerder op de dag won bij Modena (2-0 winst), lukte het Pescara om komend seizoen in de Serie A te spelen. Pescara  beleefde een mooie avond bij Sampdoria (1-3).

Binnen een half uur stonden de bezoekers al aan de leiding. Trainer Zdenek Zeman zag Gianluca Caprari en Ciro Immobile Pescara op een comfortabele voorsprong helpen. Sampdoria had vlak voor rust de ideale mogelijkheid om terug te komen. Nicola Pozzi legde aan vanaf elf meter. De strafschop was echter niet besteed aan Pozzi, die op de lat schoot.

Sampdoria kon zich niet terug in het duel knokken en zag Pescara op 0-3 komen. Caprari maakte zijn tweede doelpunt van de wedstrijd en velde het vonnis over Sampdoria. De thuisploeg deed nog iets terug via Juan Antoniom, maar ziet Pescara promoveren.

Sampdoria heeft nog een kans om ook naar de Serie A terug te keren. De ploeg uit Genoa gaat net als Hellas Verona, Sassuolo en Varese de play-offs in. Eén van deze ploegen volgt dus Pescara en Torino. De laatste keer dat Pescara in de Serie A actief was, was in 1992/93. In 2009 werd de promovendus nog failliet verklaard.