[DTM] Uitslag Race Brands Hatch

Peterselieman

Gary Paffett blijft het goed doen in het DTM-seizoen 2012. De Brit stuurde vandaag zijn Mercedes voor zijn thuispubliek op Brands Hatch naar de zege, waarmee hij dit jaar al twee overwinningen en een tweede plaats op zijn naam heeft staan. Hij leidt het kampioenschap dan ook met een ruime voorsprong op de concurrentie.

Paffett startte de race op Brands Hatch van poleposition en bouwde richting de eerste pitsstops een voorsprong van drie seconden op zijn naaste belager BMW-rijder Bruno Spengler op. De Canadees dichtte in de tweede helft van de race het gat met Paffett. Spengler kwam tot binnen de seconde van de Brit, maar kon hem nimmer aanvallen en had zelf Audi-rijder Mike Rockenfeller in zijn spiegels. Richting het einde van de race kon Paffett een gat van vijf seconden slaan op de achtervolgers en zo voor de tweede keer in drie races winnen.

De winnaar van vorig jaar Martin Tomczyk was in de beginfase de coureur die de meeste posities goed wist te maken. De regerend kampioen passeerde eerst Christian Vietoris en niet veel later Adrien Tambay die hiervoor wel opzij moest worden geduwd. Filipe Albuquerque kwam hij pas na de tweede serie stops voorbij, toen de pitcrew van de Portugees te lang werk nodig had en de coureur vier plaatsen in kon leveren. Tomczyk kwam uiteindelijk als vierde over de streep.

Mattias Ekström profiteerde van de problemen en werd vijfde, voor Vietoris, Miguel Molina, Jamie Green, Edoardo Mortara en Albuquerque die in de laatste twintig ronden nog een aantal plaatsen in moest leveren.