Terry: "Het moest gebeuren"

Olga Kroeders

Chelsea-aanvoerder John Terry speelde vanwege een schorsing weliswaar niet mee in de Champions League-finale, maar was desondanks niet minder blij met de zege.

"Sommige zaken gebeuren nu eenmaal en ik ben zo blij dat dit nu bij Chelsea is gebeurd", aldus Terry tegenover Sky Sports. De centrale verdediger was ook erg gelukkig met het feit dat hij na afloop het veld mocht betreden en de zege mee mocht vieren. "Het betekent ontzettend veel voor me. Het was een uitstekend idee van Frank Lampard en een heel mooi gebaar van de UEFA dat dit mocht."

"Het was een ongelukkige situatie. Voor degenen met een gele kaart was het erg vervelend. Op een fantastische avond wil je er nu eenmaal bij zijn", zo voegde de Engelse international eraan toe.

"De Champions League-titel was zo'n belangrijk doel voor deze club en je ziet ook aan de fans wat het voor hen betekent. Er zijn ook nog erg veel Chelsea-supporters die thuis zitten en helaas geen ticket konden krijgen. We denken allemaal aan hen en we bedanken elke Chelsea-supporter voor de steun."