Borderlands 2 technisch beter dan deel 1

Maite (Isai)

Matt Charles van Gearbox Software heeft op de PlayStation Blog vragen van spelers beantwoord over Borderlands 2. Veel van de vragen gingen over de technische aspecten van de game en de vele bugs die Borderlands 1 heeft gehad. Het antwoord is positief: Borderlands 2 zal technisch een stuk beter zijn. 

Matt Charles belooft in de blog dat de voice chat deze keer meteen voor iedereen zal werken. Ook zal de framerate beter zijn. "Het is nog te vroeg om cijfers te geven," aldus Charles, "maar (de framerate) is beter dan in deel 1 het geval was."

De game zal voornamelijk ook veel meer afwisseling bieden. Matt Charles belooft veel mogelijkheden om het uiterlijk van je personage aan te passen en veel verschillende skills. Ook geeft hij aan dat spelers die een savegame van Borderlands 1 hebben extra opties voor het uiterlijk krijgen. De vijanden en omgevingen zullen in deze game ook gevarieerder zijn dan in Bordelands 1.

Als laatste geeft Charles aan dat ze, behalve de Mechromancer-class, nog geen plannen hebben voor downloadable content: "We zien wel wat er komt!"

Borderlands 2 komt in september uit voor pc, PlayStation 3 en Xbox.