Jessica Chastain zet talent graag breed in

Redactie

Jessica Chastain werkt aan een zo breed mogelijk scala aan films. De Amerikaanse actrice was dan ook blij om te worden gecast in de animatiefilm Madagascar 3: Europe's Most Wanted. "Ik ben iemand die graag heel verschillende filmrollen wil spelen", vertelde de 35-jarige actrice tijdens een persconferentie in Cannes.

In de animatiefilm is Chastain te horen als Gia, een panter met een voorliefde voor showbizz. De rol van de actrice is nieuw in de serie en ze kreeg hem niet in haar schoot geworpen. "Ik heb auditie gedaan voor deze rol, nog voor mijn films vorig jaar uitkwamen", keek de actrice terug. "En ik was heel blij toen Dreamworks me belde dat ik de stem in mocht spreken."

Chastain brak vorig jaar door met diverse filmrollen. Zo was ze te zien als naïeve zuiderling in The Help, als harde Mossad-agent in The Dept en een zachtaardige moeder in het drama The Tree of Life, dat vorig jaar de Gouden Palm won. Dit jaar speelt Chastain weer een rol die kans maakt op de filmprijs. Ze is te zien in het misdaaddrama Lawless van John Hillcoat.

Naast Chastain hebben ook Jada Pinkett Smith, Chris Rock, David Schwimmer en Ben Stiller rollen in Madagascar 3. In de film belanden de verdwaalde dieren uit de New Yorkse dierentuin per abuis in Europa. Daar komen ze terecht bij een circus. De film draait vanaf 12 juli in de Nederlandse bioscopen.


Jessica Chastain zet talent graag breed in (Foto: Novum)