Van Baarle herovert leiderstrui in Olympia's Tour

TheArt

Dylan van Baarle heeft een grote optie op de eindzege genomen in Olympia's Tour. De 19-jarige renner van het Rabobank Continentalteam werd in de vijfde etappe, een individuele tijdrit van 13,8 kilometer, tweede en nam de leiderstrui over van de Australiër Michael Freiberg.

Van Baarle moest in het Limburgse Reuver alleen een andere Australiër, Rohan Dennis, voor zich dulden. De baanrenner van Team Jayco Skins klokte een tijd van 16.26, waarmee hij Van Baarle 23 tellen voorbleef. Glenn O'Shea, eveneens een jonge Australiër van Jayco Skins, eindigde als derde op 31 seconden van Dennis.

Freiberg, die vrijdag nog de leiderstrui pakte, moest met een tijd van 17.09 zijn leidersplaats in het klassement weer afstaan aan Van Baarle, die na de gewonnen proloog ook al de eerste plaats in het klassement bezette. Freiberg is tweede in het klassement op negentien seconden van Van Baarle en derde is de Duitser Christoph Pfingsten van Team De Rijke op 21 seconden.

Vanmiddag staat de slotetappe nog op het programma. Dan rijden de renners over een afstand van 96,3 kilometer van Reuver naar Reuver.