Willems: "Bij PSV was er al veel druk"

donroyco

Jetro Willems maakt zich geen zorgen over zenuwen tijdens zijn optredens in het Nederlands elftal. De verdediger lonkt naar een selectie voor het EK voetbal in Polen en Oekraïne. De 18-jarige jongeling brak in het afgelopen seizoen door bij PSV en verdiende een uitnodiging voor de EK-voorselectie van Oranje.

"Bij PSV was er - zeker in de fase dat we kampioen konden en móésten worden - al veel druk. Dat maakt het voor mij misschien iets makkelijker om me bij Oranje aan te passen", zegt hij tegen De Telegraaf.

Door een blessure van Erik Pieters is de kans op speeltijd voor Willems aanzienlijk vergroot. De verdediger verving Pieters al een groot deel van het afgelopen seizoen in de hoofdmacht van PSV. Daarnaast werd Urby Emanuelson, die naar de mening van Bert van Marwijk niet in aanmerking kwam voor de linksbackpositie, naar huis gestuurd.

Willems is een van de revelaties van het afgelopen Eredivisie-seizoen. Vorig seizoen speelde hij nog voor Sparta Rotterdam. Inmiddels lonkt voor hem een vaste stek bij PSV. Pieters staat al jaren op het verlanglijstje van diverse Europese clubs. Door zijn blessure is een vertrek van de linksback nog wel onzeker.