Federer met overmacht naar laatste vier

Frank (franklop)

Roger Federer neemt het in de halve finale in Rome op tegen Novak Djokovic. De Zwitser gaf in de kwartfinale van het masterstoernooi de thuisspelende Andreas Seppi tennisles. In 54 minuten werd de 6-1 en 6-2 eindstand bereikt. De andere halve finale is een Spaans onderonsje tussen Rafael Nadal en David Ferrer.

Vooral in de eerste set stond er geen maat op Federer. De nummer twee van de wereld pakte iedere bal van Seppi aan en werd daarbij geholpen door de haperende eerste service van de Italiaan. De hele eerste set kreeg hij slechts een op de drie eerste opslagen binnen de lijnen. Na negentien minuten was de eerste set beslist.

In de tweede set kon Seppi vier games lang beter weerstand bieden. Toen volgde een break voor Federer en werd Seppi weer van het kastje naar de muur gestuurd. Na een tweede Zwitserse break was het snel afgelopen.

Eerder bereikte Angelique Kerber ten koste van Petra Kvitova de halve eindstrijd. De als twaalfde geplaatste Duitse had drie sets nodig om zich van de nummer vier van de wereld te ontdoen: 7-6 (2), 1-6 en 6-1. Door haar zege komt Kerber maandag op de nieuwe wereldranglijst de top tien binnen. In de halve finale neemt ze het op tegen Maria Sharapova.


Federer met overmacht naar laatste vier (Foto: Novum)