Van Marwijk geeft Emanuelson tekst en uitleg

Frank (franklop)

Urby Emanuelson kreeg eerder deze week te horen dat hij niet met het Nederlands elftal mee mag naar het EK. Bondscoach Bert van Marwijk heeft hem inmiddels uitleg gegeven. De voormalig speler van Ajax werd geschrapt uit de voorselectie voor het naderende EK. De linkspoot reageerde teleurgesteld via zijn Twitteraccount.

Hij gaf aan dat hij het nieuws had vernomen via internet. Van Marwijk heeft hem alsnog gebeld en uitgelegd waarop hij zijn keuze heeft gebaseerd.  Erik Pieters moet het EK missen en Emanuelson leek zijn logische vervanger. Van Marwijk zag dat niet zo. "Hij gaf aan dat ik niet in beeld was voor de linksbackpositie. Daar had ik naar zijn mening de laatste 2,5 jaar te weinig gespeeld. Bovendien had ik volgens hem tijdens mijn optreden op die plek tijdens de kwalificatiewedstrijd tegen Hongarije geen goede indruk achtergelaten", vertelde de speler van AC Milan in gesprek met NUsport.

De bondscoach vertelde hem eveneens dat hij zich moet gaan richten op de positie van aanvallende middenvelder. "Maar op die positie kwam ik tekort ten opzichte van Sneijder, Van der Vaart en Afellay, vond hij. Nu weet ik in ieder geval wat de reden is en waar ik me op moet richten. Natuurlijk vind ik het nog steeds jammer dat ik niet de kans heb gekregen om me te laten zien. Ik voel me heel sterk, ga graag de concurrentie aan."

"Het was een goed, verhelderend gesprek. Het verzacht de teleurstelling. Ook dat er zo veel mensen verbaasd waren over mijn 'afvallen' deed me goed. Het is ook geen supergroot drama, ik ga nu mijn kop leegmaken en op vakantie. Daarna wil ik een topseizoen draaien. Hopelijk kom ik dan vanzelf weer in beeld bij Oranje."