[Giro] Keizer: "Was even punten veiligstellen"

Frank (franklop)

Martijn Keizer had er vandaag weer zin in om aan te vallen in de Giro d’Italia. Voor de vijfde keer was hij in de ontsnapping van de dag te vinden en voor de vierde dag op rij. Vandaag werd hij wel voor de vierde keer ingelopen voor de finishstreep.

"Even de punten veilig stellen", zo zei de Vacansoleil-renner, die leidt in het tussensprintenklassement, na de finish over waarom hij weer ten aanval trok. "Als iemand mij van de leiding in het tussensprintklassement wil rijden, moet hij al minimaal drie keer het volle aantal punten pakken. Dat zie ik in de resterende etappes nog niet zo snel gebeuren."

In de lastige bergetappes zullen we Keizer waarschijnlijk niet van voren zien. "Misschien dat ik nog eens een dagje uitzoek, maar eerst ga ik mijn ploeggenoten helpen. Ik zal proberen om hen zo goed mogelijk aan de bergen af te zetten. Iedereen vindt het knap. Ik zat nu vijf keer mee en ik zal ook altijd een aanvallende renner blijven, maar ik wil wel meer voor een resultaat gaan rijden. Ik baal er nog wel van dat ik donderdag net een fractie tekort kwam om mee te strijden om de ritoverwinning."