Maldonado blaakt van zelfvertrouwen

Peterselieman

Williams-coureur Pastor Maldonado blaakt van het zelfvertrouwen na zijn eerste grandprixoverwinning die hij vorige week in de Grand Prix van Spanje behaalde. De Venezolaan denkt dat er nog veel meer in het vat zit.

"Toen ik vanochtend in de fabriek aankwam, werd ik door iedereen die ik tegenkwam gefeliciteerd. Iedereen lijkt erg optimistisch over wat we dit jaar nog meer kunnen bereiken. We hadden in de ochtend een bijeenkomst om de overwinning te vieren met alle werknemers in de fabriek, wat mij de kans gaf om iedereen te bedanken voor hun inzet," zei Maldonado na alle feestelijkheden.

Hij hoopt volgende week in Monaco ook weer goed voor de dag te kunnen komen. "We zullen daar zeker ons best weer gaan doen. We hebben op het moment niet de snelste auto, maar we zijn er wel heel erg snel progressie mee aan het boeken. Daarnaast heeft het circuit van Monaco mij altijd wel gelegen en na afgelopen zondag heb ik er alle vertrouwen in dat we ook daar voor een goed resultaat kunnen gaan."

De Venezolaan weet dat dit seizoen als dag en nacht van vorig jaar verschilt toen er vijf schamele punten werden binnengehengeld en er naar aanleiding daarvan ingegrepen is op het technische vlak. "We hebbben een nieuwe technische afdeling die voor veel verbetering zorgt. Verder heb ik meer ervaring als coureur. Ik zou niet één ding kunnen noemen waardoor we het nu beter doen. Het gaat om een combinatie van kleine veranderingen die ertoe hebben geleid dat we dit jaar sterker zijn."

Maldonado brengt veel sponsorgeld binnen, waardoor hij te boek staat als een pay-driver, maar hij denkt nu wel aangetoond te hebben wel degelijk goed te kunnen rijden, zeker na het ongeval dat hij in de laatste ronde in Australië had. Toen crashte de Venezolaan terwijl hij in gevecht was met Fernando Alonso, afgelopen zondag bleef hij de Spanjaard in diens eigen huis voor.

"Ik ben erg blij met alle steun die ik uit Venezuela krijg. Het financiële pakket dat ik kon meenemen, heeft me echter niet alleen geholpen om in de Formule 1 te komen, maar heeft er ook toe bijgedragen dat we een betere auto konden ontwikkelen, wat cruciaal is als je succesvol wilt zijn."

"Ik besteed verder geen aandacht aan de opmerkingen over het pay-driver zijn, maar het motiveert me wel om mezelf te bewijzen op het circuit. Hopelijk heeft mijn overwinning in Spanje echter aangetoond dat ik de potentie heb om een van de beste coureurs in de Formule 1 te worden," zei de 27-jarige coureur die in het verleden kampioen is geworden in de GP2 Series.