Funkmuzikant Chuck Brown (75) overleden

Redactie

Funkmuzikant Chuck Brown is woensdag overleden. De 75-jarige artiest, die ook wel de Godfather of Go-go werd genoemd, stierf in een ziekenhuis in Baltimore als gevolg van een longontsteking. Brown lag sinds vorige maand in het hospitaal.

De funkmuziek van Brown heeft veel hiphopartiesten beïnvloed. Zo gebruikte rapper Nelly een sample van de hit Bustin' Loose, waarmee Brown en zijn band Soul Searchers in 1979 een hit scoorden. Nelly gebruikte het nummer voor zijn wereldhit Hot in Herre, die hem een Grammy opleverde. Ook andere hiphopartiesten als Eve en Diddy werden beïnvloed door Browns muziek.

Brown zelf had veel bewondering voor de hiphoppers. "Go-go heeft invloed gehad op rap omdat veel rapartiesten naar mijn shows zijn komen kijken", wist de funkmuzikant. Brown inspireerde niet alleen zangers, ook regisseur en acteur Spike Lee gebruikte materiaal van de muzikant voor zijn film School Daze.

Browns dochter Cherita Whitling zei dat haar vader veel te vroeg is overleden. "Ik wil alle fans bedanken voor het liefhebben van onze vader. Hij had 's werelds beste fans."


Chuck Brown op 75-jarige leeftijd overleden