Dalglish niet boos over ontslag bij Liverpool

Peterselieman

Kenny Dalglish koestert geen wrok richting de Amerikaanse eigenaren van Liverpool vanwege zijn ontslag. De 61-jarige Schot eindigde met de Reds teleurstellend als achtste in de Premier League en werd woensdag de laan uitgestuurd.

"Hoewel ik natuurlijk teleurgesteld ben met mijn vertrek, kan ik zeggen dat de club de zaak op een eervolle, respectvolle en waardige manier afgehandeld heeft", reageert Dalglish op de clubsite.

Dalgish noemt het een eer dat hij de kans heeft gehad om terug te keren bij Liverpool. De legendarische oud-speler is nog altijd de laatste trainer die de Engelse titel met Liverpool veroverde, in 1990. King Kenny begon vorig jaar januari aan een tweede periode bij de club nadat Roy Hodgson werd ontslagen.

Hoewel de prestaties in de competitie tegenvielen, ging het Liverpool in bekerverband voor de wind. De club bereikte de finale van de FA Cup en won de League Cup, de eerste prijs in zes jaar. Dalglish had het niet graag andersom gezien. "Ik had de League Cup niet in willen wisselen voor iets anders, omdat ik weet hoeveel het betekent voor de club en de fans om weer prijzen te winnen."

Liverpool-voorzitter Tom Werner vond het een 'moeilijk, maar noodzakelijk besluit'. "De resultaten in de Premier League zijn teleurstellend. Om de vooruitgang die onder Kenny is ingezet verder uit te bouwen, vinden we dat er iets moet veranderen." Werner is nog altijd vastberaden om met Liverpool terug te keren naar de Engelse en Europese top.

Aan de cultstatus die Dalglish bij Liverpool heeft, doet zijn ontslag niets af, vindt eigenaar John Henry. "Hij is in veel opzichten het hart en ziel van de club. Kenny belichaamt alles wat goed is aan Liverpool."


Dalglish niet boos over ontslag bij Liverpool (Foto: Novum)