Klachtenteller LAKS richting veertigduizend

Redactie

Bij het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) zijn tot en met woensdag bijna veertigduizend klachten over de examens binnengekomen. Ook op de derde dag stroomden de klachten binnen, in totaal ruim dertienduizend, zegt een woordvoerder van de scholierenorganisatie.

Havisten klaagden woensdag vooral over het examen economie, vmbo'ers over Nederlands. Ook kreeg het LAKS weer een aantal opvallende meldingen binnen.

Zo werden leerlingen gestoord toen er iemand over het dak van de examenzaal liep, hadden scholieren in Almere last van mieren op de vloer en tafels en moesten anderen drie keer wisselen van lokaal voordat ze eindelijk mochten beginnen. Ook meldde zich een leerlinge in tranen die per ongeluk haar examen had gemist en zo haar eerste herkansing kwijt was.

Dit jaar leggen ruim 206 duizend scholieren het centraal examen af: 106 duizend vmbo'ers, 59 duizend havisten en 41 duizend vwo'ers. De examens duren tot 1 juni. Het vmbo is al op 30 mei klaar. Op 14 juni worden de uitslagen verwacht. Vorig jaar kwamen in totaal bijna 136 duizend klachten binnen bij het LAKS.


Klachtenteller LAKS richting veertigduizend (Foto: Novum)