Go Ahead Eagles breidt stadion flink uit

zoem

Go Ahead Eagles gaat de capaciteit van het stadion uitbreiden. De Adelaarshorst moet in de toekomst plaats gaan bieden aan nog meer toeschouwers, door fikse uitbreidingsplannen. Deze plannen om de stadioncapaciteit uit te breiden werden woensdag door de club en door de gemeente bekendgemaakt.

De voetbalclub uit Deventer en de gemeente Deventer zijn akkoord over de uitbreiding van de capaciteit van stadion De Adelaarshorst van 6700 naar 11.000 plaatsen. De uitbreiding zal van start gaan in mei 2013.

"De capaciteit wordt in eerste instantie uitgebreid tot 8000 zetels. Als er voldoende vraag is naar de vrijgekomen extra zitplaatsen, gaat ook het tweede deel van de uitbreiding door", aldus directielid Bert Doornebos van de Eagles tegen het Algemeen Dagblad. De hoofdtribune wordt in dat geval met drie meter opgehoogd naar tien meter in totaal.

Periodekampioen Go Ahead Eagles liep reeds promotie na de Eredivisie mis, maar dat wijzigt dus niets aan de ambitieuze plannen van de club uit Deventer.