Raceautoproducent Lola onder curatele

Peterselieman

Raceautoproducent Lola Cars is onder curatele gesteld. Het Britse bedrijf heeft veel last van de huidige economische omstandigheden en is in de financiële problemen geraakt. Daarom wordt nu een overnamekandidaat gezocht die het bedrijf moet redden van de ondergang.

Voor de Formule 1 is Lola geen onbekende. In verschillende periodes nam het bedrijf met wisselend succes deel aan de koningsklasse van de autosport. John Surtees werd in 1962 met een Lola-auto tweede in Groot-Brittannië en Duitsland en Aguri Suzuki pakte in Japan 1990 nog een derde plek. De laatste comeback was in 1997, maar nadat de auto veel te langzaam bleek te zijn werd al na twee races de stekker er uit getrokken. Een volgende comebackpoging in 2010 liep op niets uit.

Als bouwer van Sportscars is Lola succesvoller. Sinds het jaar 2000 werd op Le Mans vijfmaal gezegevierd in de LMP2-klasse en ook in de (American) Le Mans Series was er succes.

"Het is enorm spijtig dat we de beslissing hebben moeten nemen een curator aan te stellen voor Lola Cars International Limited en Lola Composites Limited. Deze stap biedt het management de mogelijkheid verdere gesprekken te voeren met mogelijke investeerders en kopers," luidde een verklaring van Lola.