Duitse schaatsers al in de zomer aan de bak

zoem

De Duitse schaatsers moeten al komende zomer serieus aan het werk. Doorgaans begint het schaatsseizoen pas in oktober, maar de Duitse schaatsbond DESG heeft besloten dat de Duitse kampioenschappen allround en sprint al eind juli worden verreden. De afstanden tijdens de kampioenschappen in Inzell gaan ook op de schop. Dat alles moet tot meer toeschouwers leiden.

De sprinters rijden tijdens hun nationale titelstrijd op de eerste dag een 100 meter en een 500 meter en de tweede dag 300 meter en 1000 meter. De allrounders rijden op de eerste dag van het toernooi, dat voor 26 en 27 juli is uitgeschreven, een 500 meter en een 3000 meter of 5000 meter. Op de tweede dag staat de 1500 meter en de langste afstanden op het programma.

Voor die langste afstanden heeft de DESG ook iets nieuws bedacht. De nummer een in het klassement vertrekt met een voorsprong op de rest van het klassement. Het verschil in punten wordt daartoe in meters omgezet. Voor iedere honderdste van een punt achterstand die de andere deelnemers hebben in het klassement, starten zij een meter achter de klassementsleider.

De beste vrouw legt twaalf ronden en 100 meter af, de beste man 25 ronden en 100 meter. De eersten die aan de streep komen tijdens de inhaalrace zijn dan kampioen.