Boulahrouz denkt dat Maher voor Oranje kiest

Niels (DerMeister)

Adam Maher mag met Oranje mee naar Lausanne. Daar zal de selectie de voorbereiding op het EK vervolgen. Teamgenoot Khalid Boulahrouz is lovend over de AZ-middenvelder.

De Amsterdammer moet officieel nog een keuze maken tussen het Marokkaanse nationale team of Oranje. "Adam zal de uiteindelijke beslissing moeten nemen met de mensen die van hem houden", zegt Boulahrouz in De Telegraaf. "Maar ik vond het belangrijk om hem informatie te verstrekken. Voor mij is de keuze voor Nederland logisch en ik denk dat Adam ook in Oranje zal spelen."

"Als je een absolute topspeler wilt worden – en die potentie heeft hij – dan moet je op de hoogste podia acteren. En dat zijn nu eenmaal EK's en WK's. Ik weet ook dat hij dat wil", vervolgt de 30-jarige verdediger. Tijdens het trainingskamp in Hoenderloo maakte Maher veel indruk op Boulahrouz.

"Adam is een geweldige speler. Als je ziet wat hij op zijn achttiende al kan: met links, rechts, voortdurend aanspeelbaar, ballen opeisend en altijd vooruit denkend. Die jongen kan echt ver komen", besluit Boulahrouz.

Ook bondscoach Bert van Marwijk is lovend over de middenvelder. "Maher maakte een hele sterke indruk en hij pakte het niveau razendsnel op deze trainingen", aldus Van Marwijk. "Hij gebruikt zo weinig kracht om op de been te blijven. Je ziet dat het een talent is van de buitencategorie. We hebben hem vaak bekeken en natuurlijk niet voor niets opgeroepen voor deze selectie."