[Primera División] Málaga in voorronde CL, Villarreal treurt

Wessenator

Málaga heeft zich verzekerd van een ticket voor de voorronde van de Champions League. De Andalusiërs wonnen met Joris Mathijsen in de basis van Sporting Gijon.

Málaga was met Atlético Madrid in de race om de vierde plaats in Spanje. De ploeg van Manuel Pellegrino had de beste papieren en moest alleen nog in eigen huis aantreden tegen het gedegradeerde Sporting Gijon. In het eigen La Rosaleda had de thuisploeg aan één doelpunt voldoende om zich te plaatsen voor de voorronde van de Champions League.

Diego Rondon scoorde vlak na de pauze de enige treffer van de wedstrijd (1-0). Mathijsen begon in de basis bij Málaga, waar Ruud van Nistelrooy een kwartier voor tijd Rondon verving. Een minuut voor tijd kreeg Málaga-speler Isco nog een tweede gele kaart, maar de zege voor de Andalusiërs kwam niet meer in gevaar. Dat was maar goed ook voor de formatie van Mathijsen en Van Nistelrooy. Concurrent Atlético Madrid won namelijk op bezoek bij Villarreal. Los Rojiblancos hoopten op een stunt van Gijon.

Die bleef uit, dus bleek de zege van Atlético ook niet veel waard. Althans voor de Madrilenen, want opponent Villarreal daalt door de nederlaag af naar de Segunda Division. Kort voor tijd dompelde Radamel Falcao El Submarino Amarillo kopje onder. Villarreal, dit seizoen actief in de Champions League, volgt Racing Santander en Gijon als degradant. Levante volgt Atlético na een 3-0 zege op Athletic Bilbao naar de Europa League.