Del Piero neemt afscheid: "Ik ben verschrikkelijk trots"

donroyco

Alessandro Del Piero speelde zondag zijn laatste wedstrijd voor Juventus. De routinier nam afscheid met een landstitel in Turijn. Del Piero (37) mocht tegen Atalanta Bergamo (3-1 winst) een uur meespelen, waarna hij een publiekswissel kreeg van trainer Antonio Conte.

Del Piero deed er ongeveer twintig minuten over om afscheid te nemen van het publiek tijdens een ereronde. "Het was een geweldig moment. Mijn band met de fans is ook geweldig."

"Ik wil ze van harte bedanken", aldus de spits van Juventus tegen Italiaanse media. Del Piero vertrekt na negentien jaar bij De Oude Dame. "Ik ben blij en trots, het was een geweldige dag. Ik ben natuurlijk ook verdrietig, maar ik had me geen beter afscheid kunnen wensen. Ik ben verschrikkelijk trots", zei Del Piero.

De verwachting is dat de Italiaan aan de slag gaat in Engeland of de Verenigde Staten. "Ik wil nog zo lang mogelijk blijven voetballer. Ik kan daarna altijd nog directeur worden. Engeland is een prachtig land om te spelen, maar ik heb negentien jaar niet aan een transfer gedacht. Het is dan wel raar om dat nu wel te doen."

Del Piero neemt afscheid: "Ik ben verschrikkelijk trots" (Foto: Pro Shots)