[Primera División] Barcelona sluit af met puntendeling bij Betis

Frank (franklop)

Barcelona heeft het seizoen in de Spaanse Primera División afgesloten met een gelijkspel bij Real Betis. De ploeg van trainer Pep Guardiola kwam zaterdag niet verder dan 2-2. Ibrahim Afellay stond voor het eerst na zijn zware blessure weer in de basis. De 26-jarige middenvelder werd ruim een half uur voor tijd gewisseld.

De Catalanen waren in de negende minuut via Sergio Busquets op voorsprong gekomen. Door treffers van Ruben Castro in de 71e en 74e minuut knokte Betis zich langszij, maar in blessuretijd sleepte Seydou Keita een punt uit het vuur.

Voor beide ploegen stond in het Estadio Benito Villamarin niets meer op het spel. Barcelona sluit het seizoen af als tweede, Betis speelde zich al eerder veilig. Guardiola zat voor het laatst op de bank in een competitieduel. Barcelona neemt het 25 mei nog wel op tegen Athletic Bilbao in de bekerfinale.

Valencia ging op bezoek bij Real Sociedad met 1-0 onderuit door een treffer van Antoine Griezmann in de 64e minuut. De ploeg van trainer Unai Emery, die voor het laatst op de bank zat, was al verzekerd van de derde plaats en daarmee de Champions League. Hedwiges Maduro speelde de hele wedstrijd mee.


Barcelona sluit af met puntendeling bij Betis (Foto: Novum)