Inzaghi kondigt afscheid aan in brief

Niels (DerMeister)

Filippo Inzaghi heeft met een open brief op de website van AC Milan zijn vertrek aangekondigd. Inzaghi heeft in Milaan een aflopend contract dat niet zal worden verlengd.

Pippo kwam in 2001 over van Juventus. In zijn brief denkt Inzaghi onder meer terug aan de Champions League-finale van 2007, waarin hij tweemaal scoorde (2-1). "We wilden het zó graag. De realiteit was mooier dan we konden dromen. Twee goals, tegen Liverpool, twee jaar na 'Istanbul'."

"Ik wil president Berlusconi en Adriano Galliani heel erg bedanken, zij hebben me met hun energie sterker gemaakt. Maar ook iedereen met wie ik bij mijn vorige clubs heb samengewerkt, wil ik niet vergeten. Zij hebben me geholpen om de speler te worden die ik nu ben", schrijft Inzaghi.

"Vaarwel Carlo Ancelotti, ik heb veel prijzen met je gewonnen. Vaarwel supporters die me overal op de wereld met passie hebben gevolgd. Vaarwel voor mijn teamgenoten van vroeger en nu." Filippo Inzaghi (38) speelde 296 officiële wedstrijden voor AC Milan, waarin hij 125 keer scoorde. De spits won in zijn loopbaan vele prijzen, waaronder drie landstitels, twee Champions Leagues en de wereldtitel met Italië in 2006.