Advocaat legt zichzelf landstitel op

Sjors (Sj0rSz)

Dick Advocaat heeft vanochtend zijn eerste interview als hoofdtrainer van PSV gegeven. PSV TV voelde de nieuwe coach van de Eindhovenaren, die nu nog bondscoach van Rusland is, aan de tand over het komende seizoen.

Voor Advocaat geldt in het nieuwe seizoen slechts één prijs; de landstitel binnenhalen. "Dat leg ik mezelf op. Dat hoeft niemand anders te doen. Ik ben hier ook niet om de jonge trainers klaar te stomen, ik ben hier om kampioen te worden. Zij moeten zelf onderweg oppikken wat belangrijk voor hun ontwikkeling is. Ik ken de assistenten nog als spelers, heb veel met ze gewerkt. Laten we hopen dat het straks in juli een probleem wordt, omdat we allemaal nog op het EK actief zijn. Maar dat zou wel optimistisch zijn", aldus de trainer met een glimlach.

Daarnaast blikte Advocaat ook nog terug op zijn vorige periode bij PSV. "Ik heb heel leuke herinneringen aan PSV", aldus de 64-jarige oefenmeester. "Hopelijk hebben we hier dadelijk dezelfde mooie herinneringen aan de komende periode. Ik herinner me vooral de warmte van de club, zowel in het stadion als op De Herdgang. Ik heb altijd gezegd, dat ik hier nog ooit wel eens terug zou willen komen."

Advocaat mijmerde nog even verder: "Het is nu veertien jaar geleden, ik heb intussen in veel verschillende landen gewerkt en daar veel ervaring opgedaan. Dit is een ideale situatie om terug te komen, omdat de club al een paar jaar geen titel meer heeft gewonnen. Deze selectie is in staat om op ieder niveau mee te doen."

Ook technisch directeur Marcel Brands onderstreepte de komst van Advocaat nog maar eens. "Dick Advocaat is een absolute toptrainer, PSV is heel content dat hij hier heen is gekomen. En als je het nu aan Dick zelf vraagt wat zijn doel is, hoef je hem echt geen doelstelling kenbaar te maken. Die legt hij zichzelf wel op. We kijken verder van jaar tot jaar, maar de sportieve intentie van hem nu is wel duidelijk."


Dick Advocaat; de nieuwe trainer van PSV (Foto: Pro Shots)