World of Warcraft krijgt cross-realm zones

In een aankomende update voor de bèta van World of Warcraft: Mists of Pandaria gaat Blizzard cross-realm zones toevoegen aan het spel. Dit betekent dat gebieden met weinig spelers toeganklijk worden voor meerdere servers, waardoor gebieden drukker worden.

Doordat de meeste spelers nu het maximum level al hebben bereikt zijn er weinig mensen die nog in de beginzones rondlopen. Hierdoor is het voor nieuwe spelers of nieuwe personages moeilijk om quests te doen in een groep, of om überhaupt met anderen te kunnen praten.

Niet alle gebieden worden cross-realm, zoals de grote steden. Zodra je in een cross-realm gebied komt zul je alleen merken dat er meer spelers zijn. Met deze spelers kun je vervolgens een groep maken en praten. Als je vervolgens een cross-realm zone verlaat zul je die spelers niet meer kunnen zien, maar je kunt nog wel met ze blijven communiceren.

Er zijn enkele beperkingen die hetzelfde zijn als de cross-realm dungeons die al in het spel zitten. Je kunt geen items ruilen. Er zijn een beperkt aantal hoeveelheid servers die verbonden zijn aan elkaar om te zorgen dat het niet te druk wordt. Blizzard heeft ook de mogelijkheid om gebieden die te druk worden weer te ontkoppelen, of om de hoeveelheid servers te verminderen die aan die zone zijn verbonden. Ook zullen alleen servers met hetzelfde type worden gekoppeld, dit houdt bijvoorbeeld in dat PvE-servers alleen met andere PvE-servers worden verbonden.

Voor mensen die RealID-vrienden hebben zijn de regels iets anders. Vaak hebben RealID-gebruikers personages op servers met andere types. Als jij een vriend uitnodigt die op een PvE-server zit, en jij bent de leider van de groep op een PvP-server, dan komt die vriend terecht in een cross-realm gebied die de regels gebruikt van een PvP-server.