Fortuna Düsseldorf dicht bij promotie

Frank (franklop)

Fortuna Düsseldorf heeft een flinke stap gezet op weg naar promotie naar de Bundesliga. De nummer drie van de Tweede Bundesliga won donderdag met 2-1 bij Hertha BSC, de nummer zestien van de Bundesliga. De return van het promotie-/degradatieduel wordt dinsdag in Düsseldorf afgewerkt.

Na negentien minuten nam Hertha in het eigen Berlijnse Olympiastadion de voorsprong toen Roma Hubnik een hoekschop binnenkopte. De ploeg van trainer Otto Rehhagel bleef vervolgens redelijk makkelijk overeind, maar liep twintig minuten na rust toch tegen de gelijkmaker aan. Thomas Bröker kon zomaar het strafschopgebied binnenlopen en schoot koeltjes raak.

Zeven minuten later werd het nog erger voor de Berlijners. Aanvaller Adrian Ramos kopte de bal in zijn eigen doel: 2-1. In het vervolg was Fortuna dichter bij de 3-1 dan dat Hertha bij de gelijkmaker kwam.

Voor Hertha dreigt de tweede degradatie in drie seizoenen. In 2010 daalden de hoofdstedelingen al eens af naar het tweede niveau, maar de club promoveerde een jaar later weer.