[Play-offs] Uitslag N.E.C. Nijmegen - Vitesse

Frank (franklop)

Vanavond stond de eerste wedstrijd op het programma van de play-offs om een Europa League-ticket. In Nijmegen stond de Gelderse derby tussen N.E.C. Nijmegen en Vitesse op het programma.

Vitesse was tijdens de eerste Gelderse derby in het hol van de leeuw de betere ploeg. De Arnhemmers waren creatiever en stichtten meer gevaar, maar een doelpunt bleef lang uit. Pas na een halfuur kopte de kleine Hofs een voorzet van Giorgi Chanturia raak. Vitesse werd daarna sterker en de 2-0 hing in de lucht, maar de treffer viel aan de andere kant. Foor knikte van dichtbij binnen.

In de tweede helft hield het in Nijmegen op met zachtjes regenen en na een klein kwartier ging het ook onweren. Scheidsrechter Eric Braamhaar staakte de wedstrijd en de beide teams bleven een kwartier in de kleedkamer. Direct na de hervatting zette Bony Vitesse andermaal op voorsprong. De Ivoriaan kapte en schoot uit de draai raak.

Uit een makkelijk verkregen strafschop maakte Schøne twaalf minuten voor tijd opnieuw gelijk en vlak voor tijd ging N.E.C. zelfs met de volle winst aan de haal. Conboy zou de bal volgens de grensrechter over de lijn hebben gewerkt na een scrimmage, maar Frank van der Struijk leek het speeltuig toch echt van de lijn te redden. De treffer telde desondanks wel.

Zondag spelen de ploegen in Arnhem de return. De winnaar gaat naar de finale van de play-offs.

N.E.C. Nijmegen

3 - 2

Vitesse

 41' Foor
 79' Schöne (pen.)
 88' v.d. Struijk (e.d.)
   32' Hofs 
 61' Bony 
 
 Gele kaart: Szélesi, Conboy (N.E.C. Nijmegen), Bony, Hofs, v.d. Struijk (Vitesse)
 
Stadion: De Goffert, Nijmegen
Toeschouwers: 12.333
Arbiter: Braamhaar
Bijzonderheden: Duel lag 20 minuten stil wegens onweer
 
Opstelling:   Opstelling:
Babos
Szélesi
Cvmos
Nuytinck
Conboy
Vadócz
Schöne
Koolwijk
Foor
Zeefuik
Amieux (Platje/69)
  Velthuizen
v.d. Struijk
Kashia
Kalas
Büttner
v. Ginkel
Annan
Hofs (Pröpper/70)
Ibarra
Bony
Chanturia (Reis/58)

Foor (midden) scoorde de 1-1 (Foto: Pro Shots)