Vorst speelt Heijmans parten

Monique Verlind (DJMO)

Bouwbedrijf Heijmans heeft in het eerste kwartaal minder omzet geboekt dan in dezelfde periode een jaar eerder. Belangrijkste reden is volgens het bedrijf de vorstperiode in februari. Ook bemerkte de onderneming een verdere verslechtering van de huizenmarkt. Toch slaagde het bouwbedrijf er in om het orderboek te doen stijgen. Dit meldt Heijmans donderdag in een trading update.

Eind maart beschikte Heijmans over een orderboek van 2,2 miljard euro, een niveau dat het bouwbedrijf tevreden stelt en licht hoger is dan eind 2011. Daar staat volgens de bouwer wel een onzekere situatie in Nederland tegenover. Vooral de huizenmarkt kenmerkt zich door grote onzekerheid.

Tot en met april zijn inmiddels 187 huizen verkocht door Heijmans. Dat is ongeveer de helft van de 355 verkochte huizen in dezelfde periode vorig jaar.

Heijmans denkt bijna break-even te draaien over het eerste halfjaar en voorziet voor de tweede jaarhelft zelfs een positief resultaat. Net als in eerdere jaren denkt Heijmans de gemiste omzet aan het begin van dit jaar in de loop van het jaar goed te maken.