Delta Lloyd trekt meer spaargeld aan

Monique Verlind (DJMO)

Delta Lloyd heeft het afgelopen jaar veel meer spaargeld aangetrokken. Klanten hebben nu bijna tweemaal zoveel spaargeld bij de bankverzekeraar staan als een jaar geleden. Dat maakte Delta Lloyd donderdag bij de publicatie van een handelsupdate bekend.

De verzekeringstak van Delta Lloyd blijft 'ondanks moeilijkere economische omstandigheden' stabiel draaien. Het bruto premie-inkomen, veruit de belangrijkste inkomstenbron voor Delta Lloyd, steeg met één procent naar 1,54 miljard euro. Wel verkocht het bedrijf door de vastzittende woningmarkt fors minder hypotheken. Het bedrag aan verkochte hypotheken daalde met 71 procent naar 245 miljoen euro.

De totale saldi voor het banksparen kwamen op 31 maart uit op ruim anderhalf miljard euro, tegen 832 miljoen euro een jaar eerder. De toename van het spaartegoed valt vooral toe te schrijven aan een succesvolle marketingcampagne.

Delta Lloyd bood eind van het jaar een rente van 2,9 procent, toen een van de hoogste van Nederland. Inmiddels biedt de bankverzekeraar overigens nog maar 2,3 procent rente.