Gamescom 2012 in het teken van mobiele games

Maite (Isai)

De gamescom zet dit jaar de mobiele games in het zonnetje. De 'mobile gamesworld'-hoek van de beurs zal het toneel worden voor ontwikkelaars van mobiele apparaten en games daarvoor.

Tim Endres, de projectmanager van de gamescom, vertelt over de nieuwe toevoeging aan de beurs: "Onze partners en wijzelf zijn van mening dat we met de 'mobile gamesworld' inspelen op de huidige ontwikkelingen in de markt. Mobiele games, of die nou voor handhelds, tablets of smartphones gemaakt worden, zijn zonder twijfel het gesprek van de dag."

Hoewel de gamescom van nature een evenement is voor zowel de grote als de kleine namen uit de business, zal juist de 'mobile gamesworld' extra aandacht schenken aan de kleinere bedrijven. Ontwikkelaars die hun games bijvoorbeeld al snel zien verdwijnen in de immense App Store, kunnen op de gamescom 2012 hun games aan de bezoekers tonen en feedback verzamelen.

De gamescom is het grootste Europese gamesevenement en wordt elk jaar gehouden in Keulen. Dit jaar is de gamescom open voor publiek van 16 tot en met 19 augustus.