Capcom verkoopt minder games

Roy

Het Japanse gamebedrijf Capcom heeft minder spellen verkocht dan vorig jaar. Het bedrijf rapporteert dinsdag dat de winst in het afgelopen boekjaar met zestien procent is gezakt ten opzichte van vorig jaar, naar omgerekend 64,4 miljoen euro.

De grootste tegenvaller was het vechtspel Street Fighter X Tekken, waarvan wereldwijd niet 2,5 maar slechts 1,4 miljoen exemplaren over de toonbank gingen.

Capcom boekte winst uit de verkoop van games voor smartphones en tablets. Onder meer Snoopy's Street Fair en Smurf's Village zorgden ervoor dat de omzet op het gebied van dergelijke spellen met bijna driekwart is gestegen. Toch valt de verkoop van games voor de spelcomputers niet volledig tegen. Van een paar games, waaronder de actiegame Asura's Wrath en het schietspel Resident Evil: Operation Raccoon City, werden meer dan een miljoen exemplaren verkocht.

Het Japanse gamebedrijf wil zich in het huidige boekjaar meer richten op het aanbieden van downloadbare games. Zo biedt het deze week een extra level aan voor Asura's Wrath. De Japanse game-uitgever denkt het huidige boekjaar met 28 procent meer winst af te sluiten.