Chaos rond Rotterdam door storing Beneluxtunnel

Redactie

Het is dinsdagmiddag een chaos op de wegen rond Rotterdam door een storing in de Beneluxtunnel. De tunnel is inmiddels heropend, maar de gevolgen van de afsluiting zijn nog voelbaar. Volgens de ANWB staan er lange files in de hele regio.

Weggebruikers komen onder meer op de A15, A20 en de A13 in fikse files terecht. Vanwege de storing kon de veiligheid in de Beneluxtunnel niet worden gewaarborgd, meldde de Verkeersinformatiedienst.

Omstreeks 16.45 uur meldde de ANWB dat de tunnel weer helemaal is opengesteld. "Maar het is nog steeds een chaos rond Rotterdam. De wegen rondom Rotterdam staan helemaal vol." Rond Rotterdam stond rond 16.45 uur ongeveer 45 kilometer file. Hoewel het altijd erg druk is in de spits in deze regio, is dat ongeveer het dubbele van wat er normaal staat.

Wat er precies met de tunnel aan de hand was, is onduidelijk. "Rijkswaterstaat kon ons dat ook niet vertellen." De zegsman vermoedt dat de tunnel dicht moest, omdat vanwege de storing onder meer de brandinstallatie niet werkt.