Blackburn-coach Kean wil blijven

Rosario

De coach van Blackburn Rovers, Steve Kean, heeft aangegeven dat hij graag bij de club wil blijven om ze verder te helpen na de degradatie uit de Premier League. Gisteren verloor zijn ploeg met 1-0 van Wigan Athletic, waardoor het volgend jaar na elf jaar in de hoogste divisie weer een stapje terug moet doen.

Tijdens de wedstrijd werden er door de fans dingen geroepen als "Keane out!". Maar de Schot zelf wil van geen wijken weten. "Ik ga niet weglopen. Ik ga met de eigenaars aan tafel zitten en plannen hoe we een team kunnen opstellen dat ons meteen weer terug zal laten komen", aldus de 43-jarige oefenmeester.

Blackburn moest winnen van Wigan om nog enige kans te maken op handhaving in de Premier League, maar in de 87e minuut kreeg het juist een doelpunt tegen. "We hebben vanavond echt goed ons best gedaan. Het is teleurstellend dat we het niet helemaal tot uitvoer konden brengen", zo zei de coach na afloop. Nu is zijn doelstelling dus om volgend jaar direct weer te promoveren uit het Championship "Ik moet [nu] zoveel mogelijk spelers behouden, een beetje zoals West Ham dat destijds deed, en een klein beetje ervaring toevoegen."

Steve KeanSteve Kean wil graag bij Blackburn blijven (Foto: Pro Shots)