Munsterman wil met Adriaanse om tafel

Peterselieman

FC Twente-voorzitter Joop Munsterman wil met voormalig trainer van de Tukkers Co Adriaanse om de tafel gaan zitten om een aantal misverstanden uit te praten. Munsterman ontsloeg Adriaanse eerder dit seizoen en verving hem door Steve McClaren.

"Het ontslag van Adriaanse was de moeilijkste en pijnlijkste beslissing die ik als voorzitter heb moeten maken," zei Munsterman tegen NUsport. De oefenmeester zou niet meer met de spelers en de coaches overweg gekund hebben. "De onderlinge verhoudingen tussen hem enerzijds en de trainers en spelers anderzijds waren niet meer te repareren. Het wrong te veel en dan moet iemand een beslissing nemen."

Na het ontslag gonsde het van de geruchten. Zo werd er onder meer gesteld dat Adriaanse vanwege een ziekte de spelers niet meer van elkaar kon onderscheiden. Munsterman wil dit nu uit de wereld helpen. "Dat heeft Co als heel vervelend ervaren. Co was heel helder van geest en wist precies wat-ie wilde," zei de voorzitter die zei dat Adriaanse het ontslag niet accepteerde. "Maar dat past ook bij zijn persoonlijkheid." Het duo heeft weinig contact meer met elkaar. "Ik wil wel ontzettend graag weer eens met Co om de tafel."