God of War-maker overweegt een shooter te maken

David Jaffe, de man achter games zoals God of War en Twisted Metal, gaat misschien aan de slag met een shooter. Hij vindt dat de huidige mechanieken in shooters afgezaagd zijn, maar is nog steeds geïnteresseerd in het shooter-genre.

Als reactie op de onthulling van Call of Duty: Black Ops II vertelde Jaffe het volgende: "Ik hou van het genre, maar ik vind dat we te lang hebben toegestaan dat er te weinig vernieuwing kwam in de mechanieken. Ik hoop dat dat nog een keer herhaald wordt in de toekomst."

David Jaffe heeft pas geleden een eigen studio opgericht. Met zijn team is hij nu bezig te kiezen uit twee projecten, waarvan een onbekend. Van de ander weten we alleen dat er een geweer wordt vastgehouden. "Er zit een geweer in een van de spellen. En je houdt het vast. En ik kan wel door blijven gaan over alles wat er in het spel komt te zitten, maar uiteindelijk blijkt ons idee een spel te zijn waarin je een geweer vasthoudt."

Jaffe hintte naar een project voor mobiele apparaten omdat de technologie van Unity, Unreal en Flash voor games zorgt die er indrukwekkend uitzien. Ook is hij bezig geweest dit idee te delen met uitgevers. "Ik blijf enthousiast over de toeganklijkheid en de hoeveelheid mensen die wij kunnen bereiken. Maar dat betekent niet dat we daar ook naartoe gaan."