Stybar bedwingt Mont Cassel als beste

TheArt

Zdenek Stybar heeft zijn eerste zege te pakken op de weg in de kleuren van Omega Pharma-Quick Step. De Tsjechische veldrijder, die zichzelf sinds vorig seizoen ook volwaardig wegrenner mag noemen, won de vierde etappe in de Vierdaagse van Duinkerke met de klassieke finish op de Mont Cassel.

Stybar toonde zich op de slotbeklimming verreweg de sterkste van een elitegroep van ongeveer twaalf renners. Met een snedige demarrage, waarbij hij Thomas Voeckler ter plekke liet, reed de 26-jarige Tsjech naar de zege. De Colombiaan Carlos Betancur (Acqua & Sapone) eindigde op tien seconden van Stybar op de tweede plaats en Voeckler (Europcar) werd derde. In hetzelfde groepje werd Rob Ruijgh op een achtste plaats de beste Nederlander.

Het algemeen klassement van de Vierdaagse van Duinkerke zal waarschijnlijk een prooi worden voor Jimmy Engoulvent. De Fransman van Saur-Sojasun greep in de etappe van gisteren de macht na een geslaagde vlucht en vandaag hield hij knap stand. Engouvelt eindigde vandaag op vijftig seconden van Stybar als twintigste. Morgen staat nog een vlakke etappe op het programma, waarmee de rittenkoers wordt afgesloten.