FilePlanet stopt na 13 jaar

Na 13 jaar stopt FilePlanet ermee. IGN, eigenaar van FilePlanet, kondigde in april aan dat ze FilePlanet zouden archiveren maar het was nog onduidelijk of ze door zouden gaan met het aanbieden van hosting voor bestanden.

"In het laatste decennium zijn er veel dingen veranderd. Een site voor het downloaden van video's, demo's en patches was jaren geleden logisch, maar nu wordt content delivery steeds meer geïntegreerd," vertelde Peer Schneider van IGN. "Wij vinden dat het idee van een site die downloads aanbiedt voor de pc nu gedateerd is. Vorig jaar begonnen we ons al meer te richten op andere mogelijkheden."

De bestanden die nu op FilePlanet staan blijven beschikbaar en gebruikers worden gewaarschuwd wanneer IGN besluit deze bestanden te verwijderen. Werknemers die aan FilePlanet werkte zijn overgeplaatst naar andere projecten van IGN, of hebben eerder al het bedrijf verlaten. IGN zal wel door blijven gaan met het weggeven van games en het bètaprogramma.

Op 6 mei 1999 werd FilePlanet door Gamespy opgericht. Tegen het einde van april 2012 verscheen er een banner waarin werd aangegeven dat de site niet meer werd geüpdatet.