Lot moderne versie Battle Chess ligt bij gamers

Redactie

De komst van een moderne versie van het schaakspel Battle Chess ligt in handen gamers. De Amerikaanse gamestudio Subdued Software probeert honderdduizend dollar los te krijgen van geïnteresseerde gamers om op die manier de productie van het jaren tachtig schaakspel te kunnen financieren.

De moderne versie van Battle Chess werkt al deels, maar Subdued Software wil verschillende extra's aan het spel toevoegen. Zo moeten gamers online tegen elkaar kunnen spelen. Het Amerikaanse bedrijf wil het digitale schaakspel uitbrengen voor onder meer de Xbox 360, verschillende tablets en smartphones.

Battle Chess werd eind jaren tachtig gemaakt door Silicon & Synapse, een bedrijf dat tegenwoordig bekend staat als Blizzard Entertainment. Het spel werd toen uitgegeven door Interplay. Subdued Software heeft een licentie gekocht van Interplay om de moderne versie van Battle Chess te mogen maken.

Twee jaar geleden wilde Topware Interactive een soortgelijk schaakspel op de Amerikaanse markt brengen, genaamd Battle VS Chess. Interplay stak hier een stokje voor. De rechtszaak vindt deze zomer plaats in de Verenigde Staten.

Wil je ook doneren om Battle Chess mogelijk te maken, dan kan dit hier.


Lot moderne versie Battle Chess ligt bij gamers