[WK Snooker] O'Sullivan leidt na eerste finaledag

Boris (borisz)

Ronnie O’Sullivan staat na de eerste dag van de finale van het wereldkampioenschap snooker drie frames voor op Ali Carter. Na twee sessies staat het 10-7 voor Rocket Ronnie.

Na een rommelig openingsframe stootte O’Sullivan naar 2-0 met een century van 117. Carter kwam terug met een break van 84 en een tactisch frame voor de pauze. O’Sullivan sloot de eerste sessie met een 5-3 voorsprong af met breaks van 92 en 141.

Het eerste frame van de avondsessie ging naar Carter, waarna Rocket Ronnie frame tien en elf pakte. De emoties gingen het spel van Carter negatief beïnvloeden, Carter miste simpele ballen en het werd daardoor 9-5. Carter vocht terug tot 9-6 en had kans op 9-7 totdat O’Sullivan hem in de val lokte met een briljante snooker achter de bruine bal. Daardoor werd het toch 10-6.

In het slotframe van de dag redde Carter zich met een opzichtige fluke, toen de rode bal die hij in de gele pocket wilde wegspelen maar miste, alsnog in de groene pocket verdween. Maandag wordt het WK afgesloten met de beslissing van deze partij. O’Sullivan heeft acht frames nodig om zijn vierde wereldtitel te pakken.