Vertonghen: "Meer clubs geïnteresseerd"

Frank (franklop)

Jan Vertonghen weet nog niet waar zijn toekomst ligt. De aanvoerder van Ajax heeft wel een duidelijke voorkeur voor een Engelse club. Vertonghen speelde zondag vermoedelijk zijn laatste wedstrijd voor Ajax. De Belg had met een doelpunt een aandeel in de 1-3 zege op Vitesse.

Engelse clubs lonken. "Ik kan kiezen. Met Tottenham speelt er iets, maar er zijn meer clubs geïnteresseerd", zei Vertonghen tegen NUsport."Een club moet wel eerst concreet worden. Voor mij is het belangrijkste om perspectief te hebben op speeltijd. Ik weet van mezelf dat ik wegkwijn als ik niet speel. Het moet ook een club zijn die stabiel is. In Engeland heerst steeds meer het besef dat je met goed voetbal ver kunt komen."

"Arsenal is ermee begonnen en nu zie je ook clubs als Newcastle United, Manchester City en Tottenham goed voetballen", zei Vertonghen, die niet verwacht bij Ajax te blijven. "Het zou stom zijn om geen rekening te houden met een vertrek. Dus elke keer denk je: dit kan de laatste keer zijn dat ik dit shirt aantrek, de laatste keer dat ik met de jongens in de kleedkamer zit, enzovoort…" Het contract van de Belg loopt af in 2013.