Alguersuari test voor Pirelli

Peterselieman

Jaime Alguersuari zal van maandag tot en met woensdag gaan testen voor Pirelli. De Spaanse Formule 1-coureur zal voor het Italiaanse bandenmerk met de Renault R30 uit 2010 een eerste bandentest voor het seizoen 2013 uitvoeren. Later dit jaar zal er gereden worden op Spa-Francorchamps, Monza en Barcelona.

"Niemand kan zich mijn enthousiamse die ik op dit moment heb voorstellen. Ik tel de minuten af tot ik weer achter het stuur van de meest geavanceerde machine ter wereld mag gaan kruipen. Ik wist niet dat ik de Formule 1 zo zou gaan missen," zei Alguersuari die afgelopen winter door Toro Rosso aan de kant werd gezet.

"Ik wil Pirelli bedanken voor het vertrouwen dat ze in mij hebben, omdat ze ook andere opties hadden en ik zal dan ook mijn stinkende best voor hun doen. Daarnaast blijf ik actief voor BBC Radio. Ik ben ze dankbaar dat ik de kans heb gekregen om een professioneel team te mogen versterken. Ik heb een blij man," zei de Spanjaard die de positie van testrijder bij Pirelli wel moet delen met de Braziliaan Lucas di Grassi.