Ontvoerde pinguïn weer in zijn verblijf na 'Hangover'-avontuur

TARAraboemdijee

Een door dronken toeristen ontvoerde pinguïn in Australië, is weer terecht. De pinguïn was enkele weken geleden gestolen uit themapark Sea World in Queensland. Twee Britten van 20 en 21 jaar zijn hiervoor opgepakt. Ze hadden naar eigen zeggen anderhalve liter wodka gedronken toen ze tot de ontvoering over gingen. Het tweetal werd veroordeeld tot boetes van 1000 Australische dollar (ongeveer 780 euro).

Nadat de ontvoerders foto's met de pinguïn met de naam Dirk op Facebook hadden geplaatst, kwam de politie ze op het spoor, aldus de Courier Mail. De Britten hadden zich toen echter al van de pinguïn ontdaan. Dirk was vrijgelaten op het strand bij Southport, waar het wemelt van de haaien. Het tweetal wist dit echter niet. Een strandbezoekster, die de pinguïn had opgemerkt, belde de politie.

"Er is geen reden tot bezorgdheid meer", aldus de woordvoerster van Sea World nabij de stad Surfers Paradise. "Dirk is weer met zijn vriendin Peaches verenigd en het gaat goed met hem. Hij zal zijn avontuur snel vergeten zijn."

Het verhaal van de twee Britten doet erg denken aan de komische film The Hangover. Het verschil is dat in die film geen pinguïn, maar een tijger werd ontvoerd door enkele vrienden na een uit de hand gelopen vrijgezellenfeestje.