De Boer: "Valt veel ervaring weg"

Frank (franklop)

Ajax-trainer Frank de Boer was uiteraard uitzinnig na de 31e landstitel van Ajax, maar keek ook alvast vooruit naar volgend seizoen. De trainer gaf tijdens de aflsuitende persconferentie antwoord op de vraag of er nog veel rek in de huidige spelersgroep zit. "De selectie heeft nog heel veel potentie en bestaat uit veel jonge jongens die allemaal nog kunnen groeien", aldus De Boer.

Ondanks de talenten die aanwezig zijn bij de Amsterdamse club ziet De Boer ook een nadeel voor volgend seizoen. "André (Ooijer, red.) brengt veel ervaring in deze groep. Die ga je wel missen. Ik hoop dat andere jongens die rol een beetje overnemen, want we hebben dat wel nodig. Ze moeten elkaar ook corrigeren en als Vertonghen en Ooijer wegvallen dan is dat een grote hap uit je team."

"Maar dat is niet anders. Zo heeft Ajax het vaker meegemaakt, daar moet je verder niet al te moeilijk over doen", vervolgt De Boer zijn verhaal. "Je weet dat je bij een club als Ajax altijd te maken hebt met spelers die kunnen vertrekken."

Ook keek De Boer alvast naar het volgende seizoen, waarin Ajax volgens de coach wederom favoriet is voor de titel. "Ajax is altijd favoriet voor de titel. Ik weet niet wie volgend jaar onze grootste concurrenten zijn, want de ontwikkeling van spelers kan raar lopen. Zo hadden we niet verwacht dat Feyenoord dit jaar om de tweede plek zou spelen."