Management Vertonghen opent gesprekken met Spurs

Frank (franklop)

Tottenham Hotspur heeft de gesprekken geopend om Jan Vertonghen na dit seizoen over te nemen van Ajax. De verdediger staat bovenaan het lijstje va manager Harry Redknapp. Volgens De Telegraaf is Ajax op de hoogte van de transfersom die Tottenham wil overmaken.

De Engelse topclub hoopt het contract van Vertonghen dat nog een seizoen doorloopt, voor minder dan tien miljoen euro af te kopen. Het Amsterdamse managementbureau Nakhli Mondial voert namens Vertonghen de gesprekken met de Tottenham Hotspur. Dat heeft directeur Mustapha Nakhil dinsdagavond bevestigd tegenover De Telegraaf. Over het aantal clubs dat Vertonghen wil inlijven wilde Nakhil niet praten. Wel erkende hij dat de interesse vanuit het buitenland enorm is.

Tottenham, Arsenal, Manchester City en Newcastle United zaten dit seizoen al op de tribune voor Vertonghen. "Jan heeft enkele droomclubs, die voor hem heel speciaal zijn. Voetballen in de top van de Premier League is iets waar hij altijd op heeft gehoopt."  Om te voorkomen dat Vertonghen zijn krabbel onder een ander contract zet, wil Tottenham de deal zo snel mogelijk afronden. Maar voordat het zover is wil Vertonghen vanavond eerst het kampioensfeest met Ajax vieren.