De Nooijer trefzeker bij rentree in Oranje

Stefan (sportfreak)

Hockeyer Teun de Nooijer heeft zijn rentree in het Nederlands elftal opgeluisterd met twee doelpunten in een oefenduel tegen Zuid-Korea. Oranje won de wedstrijd uiteindelijk met 10-1.

De Nooijer werd eerder samen met Taeke Taekema uit de ploeg gezet door bondscoach Paul van Ass uit de ploeg gezet, maar enkele weken geleden weer teruggehaald. Tegen de Zuid-Koreanen, waar Oranje het de laatste jaren vaak moeilijk tegen had, scoorde De Nooijer het openings en het achtste doelpunt. De andere doelpunten werden gemaakt door Valentin Verga (2), Mink van der Weerden (strafcorner), Jeroen Hertzberger, Sander Baart, Billy Bakker, Bob de Voogd en Quirijn Caspers.

"We hadden het beste van het spel", sprak Van Ass met gevoel voor understatement. "De Koreanen hebben vorige week twee keer tegen Duitsland geoefend, ze oogden wat vermoeid." Over zijn eigen ploeg, met het teruggekeerde tweetal, was Van Ass tevreden. "Het team straalt veel spelplezier uit. Teun en Taeke hebben goed gespeeld."

Nederland zal de Zuid-Koreanen ook tijdens de Olympische Spelen komende zomer weer treffen. Ook Duitsland, Nieuw-Zeeland, India en België zitten in deze poule.